Dit ben ik

Susanne van Paridon

Hallo! Leuk dat je op mijn website bent terecht gekomen. Mijn naam is Susanne van Paridon (1985) en ik ben beeldend kunstenaar en docent.

Vanaf 2014 heb ik mijn intrek genomen in een licht en ruim atelier bij CW12. Daar geef ik keramiekcursussen en workshops. Naast de cursussen in het atelier werk ik als docent beeldende vorming op het Deltion College, een mbo school in Zwolle. 

In de keramiekcursussen is er alle ruimte om werkstukken te maken die je zelf graag wil maken. Ben je beginner dan zorg ik ervoor dat je alle basis principes van keramiek en het decoreren van keramiek meekrijgt. Werk je al wat al wat langer met keramiek dan help ik je bij het vormen en het verbeteren van je techniek. En het uitbreiden van de kennis en mogelijkheden die keramiek te bieden heeft.

Cursussen en Kunsteducatie

In de keramiekcursussen voor volwassenen is er alle ruimte om werkstukken te maken die je zelf graag wil maken. Ben je beginner dan zorg ik ervoor dat je alle basis principes van keramiek en het decoreren van keramiek meekrijgt.
Werk je al wat al wat langer met keramiek dan help ik je bij het vormen en het verbeteren van je techniek. En het uitbreiden van de kennis en mogelijkheden die keramiek te bieden heeft.

 

Kunsteducatie is de onderlegger van al mijn activiteiten. In cursussen en workshops voor kinderen gebruik ik kunstbeschouwing als uitgangspunt voor de inhoud. 

Als workshop docent voor het onderwijs kun je mij vragen voor workshops met klei, collagetechnieken, ruimtelijke werken, kunstbeschouwing. Daarbij geef ik trainingen voor basisscholen om beeldende lessen te ontwikkelingen. 

Via mijn contactformulier kunt u vrijblijvend een offerte opvragen voor workshops en trainingen. 

Cursisten die je voor gingen

Werken in het atelier van Susanne is elke keer weer een feestje. Voor mij is werken met klei de ultieme manier om mijn hoofd leegmaken na een drukke week. Susanne geeft veel technische tips, maar laat je vooral anders kijken naar je werk. Hierdoor krijg je andere inzichten en wordt je steeds “blijer” met je werk.

Nicky
11keramiekcursist

De keramiek cursus is mijn creatieve rustmoment van de week. Ik vind het heerlijk om met de vingers “in de klei” te zitten. Aan het einde van de cursusavond is mijn werkstuk gegroeid – niet altijd zoals ik verwacht, maar het is altijd leuk. Ik leer elke keer wat bij en Susanne denkt erg leuk mee en helpt wanneer ik vastloop. Als niet zo ervaren cursist is het ook leuk om te zien wat de andere medecursisten doen en elke keer ook iets van hun te leren.
Naast heerlijk bezig zijn met de klei hebben we ook een heleboel lol en is het super gezellig.

Dorte
11keramiekcursist

Susanne is een goede docent, heeft een scherp oog voor vormgeving en combineert dit met uitgebreide kennis van glazuren en technieken. De keramiekcursus is een interessante en ook gezellige mix van mensen met verschillende ervaringsniveaus.

Anne-marijn
11