Raku zomerweek Frankrijk

Zomerweek in Frankrijk

keramiek en raku-stoken

Onder de noemer KAT in Frankrijk organiseert Gera van der Leun al jaren raku zomer weken. Dit jaar gaan KAT en SVP Ceramics samen deze raku zomerweek verzorgen.

De cursus wordt gegeven in Les Ateliers in Viller: een bijzonder dubbel woonhuis op het Franse platteland dichtbij Metz.

Deze cursus staat in het teken van
keramiek, zelfgemaakte glazuren en verschillende vormen van primitief stoken – o.a. Raku en pitfire. 

Docenten
Gera van de Leun en Susanne van Paridon geven de cursus samen en verzorgen ook om en om voor de maaltijden. Gera is beeldend kunstenaar en doceert o.a. aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Ze besteedt veel aandacht aan reflectie op het beeldend werk. Susanne is ruimtelijk vormgever en doceert keramiek aan kunstencentrum Quintus in Kampen. Ze heeft veel aandacht voor storytelling. 

Verblijf
Iedere deelnemer heeft een eigen slaapkamer. Bij het eventueel delen van een kamer door twee personen is er een korting mogelijk. Iedere dag wordt er voor een heerlijk ontbijt, lunch, diner gezorgd; je kunt je volledig op je werk richten. 

Voorbereidingsdagen in Nederland
Op zaterdag 3 juni kun je al keramisch werk voor Frankrijk komen maken en laten stoken bij SVP Ceramics in Zwolle. Je kunt dan meteen kijken of de cursus KAT in Frankijk iets voor je is. Kosten 99,- 

Info en aanmelden: 
Kijk voor info, mogelijke kortingen op https://www.kleineacademietiel.nl/kat-in-frankrijk/
Je kunt via SVP of KAT je aanmelden voor de zomerweek. 

 

  • Startzondag 30 juli t/m 5 augustus
  • Plekken12
  • Duurweek
  • Lessen-
  • Tijd-
  • NiveauErvaring met klei en raku is een pre

995,-